Osaka & Kyoto

Jag spenderade tio dagar med Charlotte i dessa två fantastiska städer. Vi åt mycket god mat av alla dess slag, besökte sevärdheter och hittade på äventyr. Sammanfattningsvis hade vi en genomsyrande autentisk upplevelse av Kansai-området i Japan och ett oslagbart vinteruppehåll tillsammans.

Osaka är i viss konkurrens med Kyoto min favoritstad i Japan. Atmosfären är på något sätt lite mer avslappnad och det finns mycket att göra. Det japanska folket jag träffat här är enligt min uppfattning mer öppna än i andra delar av Japan, som Kanto och Hokkaido. De är inte lika rädda för att konversera normalt även om min kommunikationsfärdighet på japanska är begränsad. Jag och Charlotte hade det otroligt bra på Dotonboris gator. Ett måste om man åker hit.

Om man vill se tempel och andra heliga platser är det definitivt Kyoto man ska åka till. Det kryllar av både Shinto-helgedomar och Buddhistiska tempel runt omkring hela staden och till och med på många centrala shopping-områden. På Nyårsaftons kväll besökte vi Chion-in Temple (知恩院) där Japans största klocka användes för att ringa in det nya året. Senare under natten tog vi fel tåg och hittade av en slump en stor matmarknad som vi frossade runt i innan hemfärd. Ett lite för nyktert men ändå häftigt nyårsfirande. Under nyårsdagarna var det ofantligt många människor ute på gatorna och i templen för att hedra sina traditioner.

Vi gjorde även en dagstrip till Kobe som en avstickare ihop med några av mina vänner från Hokkaido och kunde därmed bocka av ännu ett besöksmål på listan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *